fru gretas pyssel

Direktlänk till inlägg 22 juli 2009

en syfrökens mardröm??

Av lilian - 22 juli 2009 18:00

Jag har haft några olika slöjdfröknar under min skolgång.Några förfasade sej över mitt slarvande och höll nästan på att döda mitt skapar intresse.Men jag hade en fröken som hette Elgas-Nilsson,förnamnet har jag glömt för vi kallade henne"älgen".Hon var en pärla som lät mej få göra på mitt sätt för slutresultaten brukade bli ganska likt det "riktiga".Min kompis o jag han så långt att vi fick sy kläder.Vi sydde varsin långväst,det här var 1974 så det var senaste mode.Mina andra fröknar hade nog förfasat sej på hur baksidan på mina broderier ser ut,en del vill ju att baksidan ska vara lika snygg som framsidan.Men det skiter jag i.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Malin/wiper

22 juli 2009 21:58

Roligt skrivet och kul bilder till inlägget. När jag gick i skolan så var det syslöjd för tjejer och träslöjd för killar och det var jag så uppretad över hela tiden så det var en pina på syslöjden. Tyckte att detta var så galet. Man borde ha fått pröva båda dera. Nu gillar jag att sy på maskin.

 
Miljömuppen

Miljömuppen

23 juli 2009 19:11

Jag hade en syfröken som mobbade vissa. Jag tror inte hon var riktigt riktig.
Jag skryter hej friskt om dig när jag besöker handarbetsbutiker här på Öland; "Jag har en kompis som är anarkist-pysslare..." och så har ja berättat om din ryggsäck och lilla patchwork + broderi-väskan bland annat. Keep up the good work!

http://green-stuff.bloggagratis.se

 
Miljömuppen

Miljömuppen

26 juli 2009 23:33

Din baksida ser riktigt prydlig ut jämförd med katten jag håller på att brodera. Jag önskar verkligen att det fanns något sätt att ge min gamla "syhagga" en gastkramande mardrömsupplevelse med den. Det skulle göra henne ont...och mig gott MOAHAHAHA!!!

http://green-stuff.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Väninnan

30 juli 2009 07:51

Vilken tur att syfröknarna inte dödade din kreativa ådra. Fy för alla dessa jäkla kärringar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lilian - Onsdag 29 juli 22:30


Frun börjar bli gammal nu, blir 17 år i november. Ser ut som en ung katt liten och smärt men börjar nog bli lätt dement går omkring och jamar som hon aldrig gjort förr och stirrar i tomma intet. Där emellan leker hon och stökar runt så mattorna flyge...

Av lilian - Måndag 27 juli 22:49


Min stora hibiskus blåste ner i backen och fick stammen kluven. Flera grenar gick inte att rädda med jag tejpade ihop stammen. Funkar bra, kommer små nya blad på den skadade stumpen nu. ...

Av lilian - Lördag 18 juli 13:03

Har räknat till tretton blommor påväg.

Av lilian - Torsdag 9 juli 20:47


Det känns väldigt tröstlöst just nu. Men nu när det börjar kännas som om man vill ge upp och släppa på distansen så är det ännu viktigare att kämpa på. ...

Av lilian - Söndag 28 juni 18:23

Jag är glad att jag har en liten uteplats som det växer och frodas på. Skönt att fixa och dona med växter nu när jag inte får åka runt med kollektivtrafiken och kolla runt i butiker och loppisar som jag gillar. ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Väder

Vädret Nynäshamn

Senaste inläggen

Länkar

gästbok

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ fru gretas pyssel med Blogkeen
Följ fru gretas pyssel med Bloglovin'

RSS

Bloggvy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se