fru gretas pyssel

Direktlänk till inlägg 22 juli 2009

en syfrökens mardröm??

Av lilian - 22 juli 2009 18:00

Jag har haft några olika slöjdfröknar under min skolgång.Några förfasade sej över mitt slarvande och höll nästan på att döda mitt skapar intresse.Men jag hade en fröken som hette Elgas-Nilsson,förnamnet har jag glömt för vi kallade henne"älgen".Hon var en pärla som lät mej få göra på mitt sätt för slutresultaten brukade bli ganska likt det "riktiga".Min kompis o jag han så långt att vi fick sy kläder.Vi sydde varsin långväst,det här var 1974 så det var senaste mode.Mina andra fröknar hade nog förfasat sej på hur baksidan på mina broderier ser ut,en del vill ju att baksidan ska vara lika snygg som framsidan.Men det skiter jag i.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Malin/wiper

22 juli 2009 21:58

Roligt skrivet och kul bilder till inlägget. När jag gick i skolan så var det syslöjd för tjejer och träslöjd för killar och det var jag så uppretad över hela tiden så det var en pina på syslöjden. Tyckte att detta var så galet. Man borde ha fått pröva båda dera. Nu gillar jag att sy på maskin.

 
Miljömuppen

Miljömuppen

23 juli 2009 19:11

Jag hade en syfröken som mobbade vissa. Jag tror inte hon var riktigt riktig.
Jag skryter hej friskt om dig när jag besöker handarbetsbutiker här på Öland; "Jag har en kompis som är anarkist-pysslare..." och så har ja berättat om din ryggsäck och lilla patchwork + broderi-väskan bland annat. Keep up the good work!

http://green-stuff.bloggagratis.se

 
Miljömuppen

Miljömuppen

26 juli 2009 23:33

Din baksida ser riktigt prydlig ut jämförd med katten jag håller på att brodera. Jag önskar verkligen att det fanns något sätt att ge min gamla "syhagga" en gastkramande mardrömsupplevelse med den. Det skulle göra henne ont...och mig gott MOAHAHAHA!!!

http://green-stuff.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Väninnan

30 juli 2009 07:51

Vilken tur att syfröknarna inte dödade din kreativa ådra. Fy för alla dessa jäkla kärringar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lilian - Lördag 16 nov 23:15


Min fru Greta hänger med fortfarande och börjar bli en gammal fin dam ...

Av lilian - Söndag 10 nov 19:26


Har fyllt på tyger i hyllan nu i det lilla syrummet.

Av lilian - Fredag 8 nov 17:29

Ett tittskåp gjort av en symaskinshuv i trä. Sågade och limmade ihop en hylla så jag kan dölja batterilådan till belysning. ...

Av lilian - Lördag 20 april 11:23

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Väder

Vädret Nynäshamn

Senaste inläggen

Länkar

gästbok

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ fru gretas pyssel med Blogkeen
Följ fru gretas pyssel med Bloglovin'

RSS

Bloggvy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se